Ketting lengte kiezen

Ketting lengte kiezen

Als je online een ketting of collier koopt kan het lastig zijn om te bepalen hoe de lengte van die halsketting in het echt valt. Je wilt natuurlijk niet dat je er na aankoop achter komt dat de lengte toch niet is wat je ervan verwachtte. Na het lezen van deze blog hebben we het jou hopelijk wat makkelijker gemaakt en wordt het kiezen van de juiste maat van jouw ketting easy peasy!

Bij welke outfit?

Welke lengte ketting past bij mij? Waar wil ik de ketting bij dragen? Denk daar goed over na. Of de ketting mooi valt is natuurlijk ook altijd afhankelijk van je eigen postuur. Iemand met een brede hals heeft een langere ketting nodig dan iemand met een slanke hals.

Zelf meten

Je kunt de juiste lengte bepalen door zelf te meten. Neem een touwtje of lintje en knoop dat op de juiste hoogte om je hals. Knip de overgebleven lengtes af, haal het knoopje los en meet de lengte langs een lineaal. Kies vervolgens de ketting lengte die daar het dichtst bij in de buurt komt. Houd er wel rekening mee dat een dikkere schakelketting altijd wat korter valt dan een fijne en dunne ketting.

Handig overzicht

Op onderstaande tekeningen zie je een globale weergave van hoe lang een ketting ongeveer valt bij dames of heren. Denk er wel aan dat er hier wordt uitgegaan van een gemiddeld postuur en een gemiddelde kettingdikte, dus zoals eerder gezegd: hoe dikker de ketting of de hals, hoe korter de halsketting valt (en andersom).

Choker

De choker is de kortste ketting van allemaal. Dit model sluit strak om de nek en heeft meestal een lengte van 35 tot 40 centimeter. De chokers in onze webshop zijn voorzien van een verlengstukje, daar kun je dan de lengte mee variëren. Een choker staat het mooiste bij een off-shoulder of een strapless outfit.

Lang of kort?

Voor de meeste vrouwen geldt dat een halsketting van 40 of 42 centimeter kort om de nek zit. Wil je liever dat de ketting ‘normaal’ valt, kies dan een lengte van 45 of 50 centimeter. Voor een langere lengte kies je het beste een ketting vanaf 60 centimeter. Wil je dat je de ketting meerdere malen kunt omslaan? Kies dan een lengte van minimaal 90 centimeter.

Heren lengtes

Omdat mannen meestal een bredere nek hebben dan vrouwen, vallen natuurlijk ook de kettingmaten anders. Bij mannen zijn de meest voorkomende maten 50 of 60 centimeter. 50 centimeter valt dan ongeveer op het sleutelbeen en 60 centimeter boven het borstbeen. Kies voor 70 centimeter als je wilt dat de halsketting langer valt.

Heb je nog vragen?

Hopelijk geeft deze blog wat duidelijkheid en kun je nu de juiste lengte van jouw ketting bepalen. Heb je toch nog vragen? Neem dan even contact op via contact@moodsandmemories.nl